Studeren? Dat doe je tijdens je beroepsopleiding, hbo of universitaire studie. Het doel dat je op dat moment voor ogen staat is voldoende kennis opdoen om straks een leuke en mooie baan te krijgen en daarin goede beslissingen te kunnen nemen. Als je besluit bakker te worden moet je leren hoe je een brood moet bakken, hoe heet de oven moet staan, en welke ingrediënten in een goed brood zitten.

Zo is het ook met geloven. Je weet dat er een God is en je kent de verhalen. Het blijft je aandacht trekken en het laat je maar niet los.

Op zoek naar meer informatie over geloof kom je eens in een kerk, en nog eens . . . . Wat daar verteld wordt en wat door zoveel mensen zo intens beleefd wordt is niet alleen voor die mensen maar ook voor mij. Je keuze is gemaakt en ja dan ben je een gelovige, welkom.

Net als die bakker die alles van z’n vak wil weten wil een gelovige ook, het hoe en waarom weten. De antwoorden of ingrediënten die je zoekt staan in de bijbel en door studie ga je de verbanden herkennen en krijgt je geloof steeds meer inhoud.

Vrije Evangelische Gemeente Zaandam