Een open en hartelijke groep mensen is misschien wel de beste omschrijving van de personen die samen de Vrije Evangelische Gemeente in Zaandam vormen. De VEG in Zaandam is een Maranatha gemeente. De betekenis van Maranatha kun je verderop lezen, maar in het kort komt het er op neer dat wij leven in de verwachting dat Jezus, binnen afzienbare tijd, de gelovigen zal komen halen. Je leest het goed, de gelovigen.

Als gemeente en individuele christenen hebben wij een opdracht van God gekregen. Deze staat in de bijbel beschreven als zendingsopdracht of zendingsbevel. Deze opdracht hebben wij beschreven als missie zodat wij hier dagelijks aan herinnerd worden.

De missie van de Vrije Evangelische Gemeente in Zaandam is:

  • Jezus Christus bekend maken aan mensen
  • zodat vernieuwing zichtbaar wordt door mensen
  • en God gestalte krijgt in mensen

God heeft deze opdracht gegeven omdat Hij zoveel mogelijk mensen wil redden. Deze redding is mogelijk gemaakt doordat zijn Zoon Jezus de dood heeft overwonnen. Maar mensen die Jezus niet kennen (of erkennen) blijven straks achter, en die gedachte is verschrikkelijk. Daarom willen wij graag dat jij Jezus leert kennen zodat het erkennen of afwijzen van Hem een bewuste keuze van je is. Wij hopen je snel eens te ontmoeten!

Vrije Evangelische Gemeente Zaandam