De Heer komt spoedig is de betekenis van het naar het Nederlands vertaalde woord Maranatha.

Er is trouwens iets wat je alvast moet weten, maranatha moet je meenemen in de beslissing die je voor of tegen Jezus neemt. Zeg je, nee ik kan heel goed zonder dat geloof en zonder Jezus dan is dat ook een besluit. Maar weet wel dat als je niet voor kiest dan kies je tegen.

En gelukkig maar dat de Here God ons de vrijheid van keuze heeft gegeven. Ook christen zijn is iedere dag vrij zijn in je doen en laten, iedere keus maak je zelf. Maar het is goed om bij de keuzes die je maakt te denken aan Maranatha, de Heer komt spoedig. Want wanneer Hij komt dan komt Hij niet om je nog een keer te vragen of jij ook meegaat.

Als de Heer straks komt dan heeft Hij iedereen die de keus voor Hem heeft gemaakt thuisgehaald voordat je het merkt. Tot die tijd is aan jou de keus of je daar bij wilt zijn.

Wanneer Hij komt? Misschien vandaag, misschien morgen of volgende week. Onze zonden zijn door Jezus aan het kruis vergeven, de dood is door Jezus overwonnen en daarmee heeft God de poort naar Zijn huis wagenwijd open gezet. Wacht niet tot het laatste moment want voor je het weet is het te laat.

Maranatha is de verwachting waarin de Vrije Evangelische Maranatha Gemeente in Zaandam leeft. Maranatha, de Heer komt spoedig en wij verwachten Hem.

Vrije Evangelische Gemeente Zaandam